- Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin.
- Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
- Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
- Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
- Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin.
- Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
- Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin.
- Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.
Dana eti ile hazırlanan nohutlu yahni tarifini de deneyebilirsiniz.