Papaz Yahnisi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Papaz Yahnisi Tarifi İçin

Malzemeler

Papaz Yahnisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin.
  2. Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
  3. Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
  4. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
  5. Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin.
  6. Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  7. Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin.
  8. Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Dana eti ile hazırlanan nohutlu yahni tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sulu Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Osmanlı Mutfağı Et Tarifleri Akşam Yemeği Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği