Kremalı Ispanak Sote
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ispanak ve kremanın uyumuyla hazırlanan Kremalı Ispanak Sote, yumuşacık dokusu ve zengin lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bir yan yemek! Et, tavuk veya balık yemeklerinin yanında sunabileceğiniz bu pratik tarif, hem hafif hem de besleyici. İşte kremalı ıspanak sote tarifi:

Havuç Sote tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kremalı ıspanak sote kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kremalı ıspanak sote 160 kaloridir?

Kremalı Ispanak Sote Tarifi İçin

Malzemeler

Kremalı Ispanak Sote

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kremalı ıspanak sote tarifi için öncelikle ıspanakları iyice yıkayın ve saplarını kesin. Yaprakları iri parçalar halinde doğrayın.
  2. Geniş bir tavada tereyağını veya zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun, ardından sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  3. Doğranmış ıspanakları tavaya ekleyin. Ispanaklar yumuşayıp suyunu bırakana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Fazla suyu varsa süzün.
  4. Kremayı tavaya ekleyin ve kısık ateşte ıspanaklarla iyice karışana kadar pişirin. Kıvamı koyulaşana kadar 2-3 dakika daha pişirin. İsteğe göre tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Kremalı ıspanak soteyi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kremalı ıspanak sote, özellikle ızgara et, tavuk veya balık gibi ana yemeklerle harika bir uyum sağlar. Ayrıca kremalı dokusu, pilav veya makarna ile de güzel bir uyum yakalar.
  • Servis etmeden önce üzerine parmesan, kaşar peyniri veya mozzarella rendeleyerek fırında hafifçe eritip daha lezzetli bir sunum yapabilirsiniz.
  • Ispanak sotenizi çıtır ekmek dilimleri üzerine sürerek sıcak meze olarak da ikram edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Ispanak pişerken oldukça fazla su bırakabilir. Bu yüzden, ıspanakları pişirdikten sonra fazla suyunu süzün ya da suyunu çekene kadar kavurun, böylece kremanın kıvamını koruyabilirsiniz.
  • Soğan ve sarımsak kremalı sosun tadını dengeleyen lezzetlerdir, ancak fazla kullanımı ıspanağın tadını bastırabilir. Özellikle sarımsağı ölçülü eklemeye dikkat edin.
  • Çorba veya sulu kremalardan ziyade daha kıvamlı yemeklik krema kullanın. Taze krema, yemeğe daha yoğun bir doku kazandırır ve kesilme riskini azaltır.
  • Üzerine rendeleyeceğiniz peynirin tadını arttırması için servisten hemen önce eklemeniz yeterli. Peyniri fazla eritmeden sunarsanız hem dokusunu korur hem de daha güzel görünür.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Ispanaklı Tarifler Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği