Enginarlı Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Enginarlı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci tuz ilave ettiğiniz sıcak suda 2 saat bekletin.
  2. Soğanları doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Erikleri ve enginar kalplerini ilave edip bir kaç dakika daha soteleyip yarım limon suyunu ekleyin.
  3. Pirinci ilave edip karıştırarak kavurun. Bir su bardağı suyu ekleyin. Üzerini kapatıp pilav suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatın.
  4. 10 dakika demlenmeye bırakıp ılık servis yapın.

Lezzetli ve pratik patlıcanlı pilav tarifine de göz atın.

Dilerseniz, mevsimine göre erik turşusu veya enginarla da bu pilavı yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği