SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Baharatlı Balkabağı
Baharatlı Balkabağı
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Balkabağı Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg bal kabağı
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı balzamik sirke
Tuz
Karabiber
Taze nane
Haşhaş tonumu
Baharatlı Balkabağı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bal kabaklarını 1cm kalınlığında dilimleyin. Sarımsağı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Bal kabaklarını ekleyip sotelemeye devam edin.
Tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın. Sirkeyi ilave edip tuz, karabiber serpiştirin. Ocaktan alıp üzerine kapak kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
Servis tabağına alıp taze nane ve haşhaş tohumu ile süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Sebze Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Diyet Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Karışık mantarlı, Stracciatella ve limonlu risotto
Salyangoz Yemeği
Patatesli Kabak Yemeği
Sucuklu kuru fasulye
Kapuska Yemeği
Bezelyeli sağlık içeceği