Mantarlı Ispanak Rulo
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Ispanak Rulo Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Mantarlı Ispanak Rulo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. Islatıp suyunu iyice sıkın.
  2. Mutfak robotuna alıp üzerine ıspanak püresi, galeta unu, tuz, karabiber ve yumurta sarılarını ilave ederek 1 dakika karıştırın.
  3. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile iyice çırpın ve ıspanak karışımına ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, karışımı yayın. 170 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
  5. Fırından çıkarır çıkarmaz temiz bir mutfak bezine kağıt kısmı üstte kalacak şekilde ters çevirin ve rulo şeklinde sıkıca sararak soğumaya bırakın.
  6. Mantarları ince doğrayıp tereyağı ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Mantarlara un ekleyerek 1-2 dakika kavurup krema ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın ve ılınmaya bırakın.
  7. Mantarlı karışımı ıspanaklı zemine yayın ve yine sıkıca rulo şeklinde sarın. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Ekmek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak