Tarhun Otlu Tavuk Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Keskin kokusu ve lezzetli aroması ile özellikle Fransız mutfağının vazgeçilmez baharatı tarhun, ülkemizde ejder otu, dargun ve yeşil altın olarak bilinir. Tarhun yaprakları; böbreklerin, kalbin ve karaciğerin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli olan yüksek miktarda potasyuma sahiptir. Tarhun yapraklarının ayrıca antienflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir; bu da kalp damarlarını herhangi bir hasardan korur. Malzemeler hazırsa, şifa dolu tarhun otlu tavuk salatası tarifine geçebiliriz.

Bu otun faydalarından yararlanmak için tarhunlu enginar ve tarhun soslu levrek tarifini deneyebilirsiniz.

Tarhun Otlu Tavuk Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Tarhun Otlu Tavuk Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Haşlanmış tavuk etini küp şeklinde doğrayın ve tuz ekleyip karıştırın. 
  2. Yenilebilir çiçekler dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kasede harmanladıktan sonra tavuk etini ilave edin ve son olarak yenilebilir çiçek ile süsleyerek servis edin. 

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Diyet Yemekleri Tavuk Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata
Enginarlı domates salatası
Klasik Moshe yeşil salata