Balık yemeklerinin vazgeçilmezi olan roka salatası, hafifliği ve lezzeti ile mutfaklarda sık sık tüketilir. Yaz kış demeden afiyetle tüketilen bu salata, özellikle Karadeniz mutfağında büyük bir ilgi görür. Bunun nedeni ise Karadeniz'de ki balık tüketiminin fazla olmasıdır. Az malzeme ile hazırlanan roka salatası, parmesan veya kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, roka salatası tarifine geçebiliriz.
Roka Salatası İçin Servis Önerisi
Roka salatasını daha renkli ve lezzetli bir hale getirmek için meyvelerden yararlanabilirsiniz. Kış aylarında portakal, greyfurt ve nar, yaz aylarında çilek ve mozzarella peyniri, sonbahar aylarında ise keçi peyniri ve incir ekleyerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Fıstık yerine ceviz ve kuru meyveleri de ekleyebilirsiniz.
Farklı versiyonları olan narlı roka salatası ve haşhaşlı roka salatası tarifine de göz atın.
Sosu için: