Maraş Tarhana Cipsi Ispanak Kökü Salatası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Maraş Tarhana Cipsi Ispanak Kökü Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Maraş Tarhana Cipsi Ispanak Kökü Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimek ve kestaneleri haşlayın. Ispanak köklerini, 1 yemek kaşığı sirke eklenmiş kaynayan suya atın ve 4 dakika kadar tutup önceden hazırladığınız buzlu suya alarak şoklama is¸lemini yapın.
  2. Kimyon ve karabiberleri tavada hafif kavurup havanda iyice dövün.
  3. Gün kurusu kayısıları ılık suda 2 dakika beklettikten sonra uzun şeritler halinde doğrayın. Elmayı ince dilimleyip kararmaması için limon suyunda bekletin.
  4. Sosu için olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Zeytinyağını azar azar ekleyip, homojen hale gelene kadar karıştırın.
  5. Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisinde harmanlayın. Son olarak sosunu ilave edip karıştırın. Tarhana cipsleriyle süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vegan Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri Salata Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata
Enginarlı domates salatası
Klasik Moshe yeşil salata