Patlıcan Türk mutfağında çok sevilen, ana yemekleri, salataları hatta reçeli bile yapılan süper bir sebze. Patlıcan her mevsim tezgahlarda yerini alan popüler bir sebzedir. Dikim işleminden 60-100 gün sonra hasat edilir. Kendine has bir tadı aroması vardır. Özellikle közlendiğinde sade ya da salata olarak tüketilebilmektedir. Köz patlıcan salatası sadece bir kaç malzeme ile birlikte oldukça lezzetli bir meze, salata olmakla beraber içerisine farklı köz sebzeler atarak salatayı zenginleştirme imkanı da sağlıyor. Köz patlıcan salatasını yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz. Sadece 6 malzeme ile birlikte yapacağınız lezzetli köz patlıcan salatası için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
1 Porsiyon Köz Patlıcan Salatası Kaç Kaloridir?
Patlıcan ile alternatif lezzetler yapmak istiyorsanız patlıcan ile yapılan 20 tarife göz atabilirsiniz.