Fırınlanmış Pancar Salatası
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Doğallığın ve lezzetin tadını çıkaracağınız fırınlanmış pancar salatası tarifi ile karşınızdayız. Keçi peyniri, krema, pancar ve vişne ekşisi ile hazırlanan bu salatayı, en lezzetli yemeklerin yanında sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan fırınlanmış pancar salatası tarifine göz atın.

Peynirli pancar salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırınlanmış Pancar Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Tarçınlı keçi peyniri kreması için:

Fırınlanmış Pancar Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bütün malzemeleri bir mayonez tenceresinde çırparak karıştırın. Varsa bir sıkma torbasına alın.
  2. Pancar salatası için; Bir buçuk tatlı kaşığı tuz ve 3/2 zeytinyağı ile marine ettiğimiz pancarları 185 derecede 50 dakika fırınlıyoruz. Fırınlanan pancarların dış kabuğunu soyup elma dilim şeklinde doğruyoruz. 
  3. Doğradığımız pancarları kalan zeytinyağı, tuz ve yıkayıp ayıklayıp kuruttuğumuz yeşil endivyen ile karıştırıp tabağımıza koyuyoruz. 
  4. Sıkma poşetine aldığımız tarçınlı keçi peyniri kreması ve vişne ekşisi ile tabağımızı tamamlıyoruz.
  Servis Önerisi

Fırınlanmış pancar salatasını, beef crumble eşliğinde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata