Dakos
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elif Edes’ten Girit Mutfağına ait lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Ufalanmış peynir ve doğranmış domates ile hazırlanan dakos, Girit'in en sevilen yemeklerinden biridir. Yapımında genellikle arpa peksimet kullanılır. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, Girit usulü dakos tarifine geçebiliriz.

Girit mutfağından sarımsaklı midye ve heraklion tarzı kallistsounia tarifine de göz atın.

Dakos Tarifi İçin

Malzemeler

Dakos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eğer hazır peksimet yoksa yuvarlak sandviç ekmeklerini ikiye keserek önceden ısıtılmış 120 derecedeki fırında renk alıp kıtır kıtır olana kadar yaklaşık 40 dakika tutun.
  2. Peynirleri çatalla ezin veya rendeleyin.
  3. Peksimete veya ekmeklere önce domates rendesi koyun ve üzerine ezdiğiniz peynir karışımından yayın.
  4. Daha sonra zeytinyağı gezdirerek kaparileri ilave edin ve kekik, tuz, karabiber serptikten sonra servis edin.

Tarif Kategorileri

Salata Tarifleri Yunan Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası
Kabak carpaccio salata