Çiroz, mersin balığı ve uskumrunun güneşte kurutulmasıyla hazırlanan bir yemektir. Çiroz salatası ile balık, zeytin ve dereotu karışımıyla hazırlanan bir salata türüdür. Genellikle Ege ve Marmara'da tüketilen çiroz salatası hem yaz, hem de kış aylarında hazırlanabilir. Kalori değerinin düşük olmasının yanı sıra, protein ve omega 3 bakımından zengin bir yemektir. Malzemeler hazırsa, nefis çiroz salatası tarifine geçebiliriz.
1 Porsiyon Çiroz Salatası Kaç Kalori?
Alternatif olarak avokado püreli bahar salatası ve leziz hamsili kinoa salatası tarifini de deneyebilirsiniz. Yemeklerin yanında sunabileceğiniz salata tarifleri için sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Çiroz salatası, meze olarak da sunulur. İsteğe göre hem balık, hem de et yemeklerinin yanında servis edilebilir.