Çiroz Salatası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çiroz, mersin balığı ve uskumrunun güneşte kurutulmasıyla hazırlanan bir yemektir. Çiroz salatası ile balık, zeytin ve dereotu karışımıyla hazırlanan bir salata türüdür. Genellikle Ege ve Marmara'da tüketilen çiroz salatası hem yaz, hem de kış aylarında hazırlanabilir. Kalori değerinin düşük olmasının yanı sıra, protein ve omega 3 bakımından zengin bir yemektir. Malzemeler hazırsa, nefis çiroz salatası tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Çiroz Salatası Kaç Kalori?

Alternatif olarak avokado püreli bahar salatası ve leziz hamsili kinoa salatası tarifini de deneyebilirsiniz. Yemeklerin yanında sunabileceğiniz salata tarifleri için sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Çiroz Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Çiroz Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çirozları yapışmaz yüzeyli tavaya alıp yüksek ateşte rengi koyulaşıncaya kadar pişirin.
  2. Yanan kabuklarını temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Küçük parçalara kesip çukur bir kaba alın.
  3. Sirkeyi cezveye alıp koyulaşıncaya kadar kaynatın. Balıkların üzerine gezdirerek dökün. Kabın üzerini kapatıp 30-35 dakika bekletin ve süzün.
  4. Çirozları servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış dereotu ve zeytinle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Çiroz salatası, meze olarak da sunulur. İsteğe göre hem balık, hem de et yemeklerinin yanında servis edilebilir.

  Püf Noktası
  • Çirozları mutlaka yanmaz yapışmaz tava ile kızartın. Aksi takdirde balıklar parça parça olacaktır.
  • Sirkeyi çirozlara döktükten sonra en az 30 dakika bekletin. Bu sayede daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Zeytinli Tarifler Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Diyet Yemekleri Balık Yemekleri Meze Tarifleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

İspanyol salatası
Iceberg salatası
Garnitürlü erişte salatası
Air Fryer'da köz patlıcan salatası
Karpuzlu ve Ezine peynirli salata
Burrata ve nektarin salatası