SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Zencefil Turşusu
Zencefil Turşusu
Güncelleme tarihi:
29 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Zencefil Turşusu Tarifi İçin
Malzemeler
4 taze zencefil
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç sirkesi (ya da elma sirkesi)
1 su bardağı toz şeker
Zencefil Turşusu
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Zencefillerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Bir kaseye aralarına tuz serperek yerleştirin ve acı suyunun çıkması için birkaç saat bekletin.
Acı suyunu bırakan zencefilleri yıkayıp kurutun ve tekrar kavanoza yerleştirin.
Sirkeyi tencereye alıp ısıtın. Toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Sıcak sirkeli şurubu zencefillerin üzerini örtecek şekilde kavanoza doldurun. Ilındıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Turşu Tarifleri
Konserve Tarifleri
Pratik Yemek Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi