Türk Lokumu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 30 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lokum, Osmanlı'dan günümüze miras kalan lezzetlerden biridir. Özellikle Türk kahvesinin yanında ikram edilen lokum, su, toz şeker ve nişasta karışımından oluşur. Farklı tat ve aromalarda hazırlanan lokum, emek isteyen bir tatlıdır. Malzemeler hazırsa, misafir ağırlarken ikram edebileceğiniz ev yapımı Türk lokumu tarifi için detaylara geçebiliriz.

Türk Lokumu Tarifi İçin

Malzemeler

Üzerini bulamak için:

Türk Lokumu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencerenin içerisine toz şeker, su ve limon tuzunu ilave edip karıştırıp kaynamaya bırakın.
  2. Derin bir karıştırma kabının içerisine nişasta ve limon suyunu ilave edip nişasta eriyene kadar karıştıralım.
  3. kaynama noktasına gelen şerbetin üzerine nişastalı karışımı ilave edip çırpma teli yardımıyla sürekli karıştırın.
  4. Kaynamaya başlayıp kıvam alan lokum harcını kısık ateşte karıştırmaya devam edin.
  5. Kaynadıkça kıvamı koyulaşmaya başlayan lokum harcını 45 dakika kadar hiç durmadan karıştırarak pişirmeye devam edin.
  6. Tamamen kıvam alan ve rengi sarı bir hal alan lokumu kare bir borcama almadan önce borcamı biraz ıslatın ve lokumu içerisine dökün.
  7. Oda sıcaklığına gelen lokumun üzerini streçleyip buzdolabında 1 gece kadar bekletin.
  8. 1 gece kadar beklettiğiniz lokumu dilediğiniz boyutlarda kesin.
  9. Bir kasede pudra şekeri ve nişastayı karıştırıp lokumun üzerine bir miktar dökün ve borcamdan lokumları çıkarın.
  10. Lokumları kalan pudra şekerli karışıma bulayın.
  11. Lokumlarınız servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Türk lokumunu, bir fincan Türk kahvesi eşliğinde servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Krem tartar lokumun daha sert ve kıvamlı olmasını sağlar. Eğer krem tartar kullanmazsanız, lokumunuz daha yumuşak kıvamda olacaktır.
  • Lokumu borcama dökmeden önce yapışmaması için borcamın zeminini mutlaka biraz ıslatın.
  • Lokumun içerisine file antep fıstığı ya da ceviz parçaları da ekleyebilirsiniz.

  • Limon suyu yerine gül suyu da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç