Domatesleri yıkadıktan sonra alt kısımlarını bıçak yardımı ile + şeklinde kestikten sonra kaynar suda 2 dakika haşlayın. Soğuk suyun içine atıp kabuklarını soyun.
Domatesleri mutfak robotuna aktarıp püre haline getirin. Geniş bir kaba alıp tuzunu ekleyin. Karıştırıp sterilize edilmiş şişeleri üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde (Kaynarken hacmi genişleyecektir) huni yardımı ile doldurun.
Sterilize edilmiş kapakları kollu şişe aparatı yardımı ile sıkıca kapatın. Büyük bir tencerenin içine şişeleri gelişigüzel yerleştirin. Üzerini biraz geçecek kadar soğuk su ekleyin.
Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın, kısık ateşte 40 dakika pişirin. Daha sonra kapağını kapatın, 1 gün bu şekilde bekletin. Dışını kurulayıp mutfağınızın serin bir yerinde muhafaza edin.