Taze Fasulye Konservesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz lezzetini kışın da yaşamak isteyenler için taze fasulye konservesi tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Zeytinyağlı taze fasulye ve fasulye turşusu gibi yemeklerin içerisinde kullanılan taze fasulye, içeriğindeki lifler sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Kalsiyum içeriği sayesinde kemik erimesini önler ve kemiklerin gelişmesine destek olur.. Aynı zamanda göz sağlığını da korur. Peki, taze fasulye konservesi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, taze fasulye konservesi için yapım aşamalarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Taze Fasulye Konservesi Kaç Kalori?

Alternatif olarak şakşuka konservesi ve domates konservesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Taze Fasulye Konservesi Tarifi İçin

Malzemeler

4 Litrelik kavanoz için 

Taze Fasulye Konservesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyeleri yıkadıktan sonra kenarlarındaki kılçıklarını temizleyip uçlarını kesin.  
  2. Soğanları zar şeklinde doğrayıp 1-2 çay kaşığı tuz ile ovup 10 dakika kadar bekletin. 
  3. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. 
  4. Fasulyeleri geniş bir tencereye dizin. Üzerine soğanı, soğanın üzerine de domatesleri yerleştirin.
  5. Tuzunu ve şekerini serptikten sonra en son zeytinyağın yarısını gezdirin ve çok kısık ateşte, 1 buçuk saat boyunca kapağını açmadan pişirin. 
  6. Taze fasulyeler pişince kalan zeytinyağını üstüne dökerek karıştırın. Bekletmeden henüz sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara aktarın.
  7. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bir gün boyunca bekletin ki, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kapatmadığınızdan emin olun. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız kavanoz ve kapakları sıcak su ile sterilize edin.
  • Kavanoz ve kapakları kullanmadan önce mutlaka kurutun.
  • Taze fasulye piştiğinde kaynar haldeyken sterilize edilmiş kavanozlara hemen aktarın. 
  • Hazırladığınız karışıma toz şeker eklemeyi unutmayın. Şeker, konservenin daha uzun süre saklanmasını sağlar.
  • Kapağını açtıktan sonra taze fasulye konservesini kısa sürede tüketin.
  • Verilen ölçülerden 4 litrelik kavanoz hazırlanmaktadır. İstediğiniz ölçüye göre malzemeleri arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri Konserve Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç