SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Taramasalata
Taramasalata
Güncelleme tarihi:
03 Aralık 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Yazı ve Fotoğraflar:
Ayfer Yavi
Taramasalata Tarifi İçin
Malzemeler
170 gr tarama (hazır alınmış balık yumurtası)
4 kalın dilim bayat ekmek
1.5 limon suyu
½ litre zeytinyağı
Taramasalata
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ekmek dilimlerini suda bekletin.
Kabuklarını çıkartıp önce elinizle iyice suyunu sıkın ve havana alın.
Yıkanmış ve zarı alınmış tarama parçasını ekleyin. (Tarama ve ekmek eşit miktarda olmalı.)
Azar azar limon suyu ve zeytinyağını eklerken havanda hep aynı yöne doğru çevirerek kıvama getirin.
Dilerseniz bu işlemi blender’la da yapabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Balık Yemekleri
Meze Tarifleri
Benzer Tarifler
Brezeln mıt obatzda
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal