Taramasalata
Taramasalata / Levanten
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yazı ve Fotoğraflar: Ayfer Yavi

Taramasalata Tarifi İçin

Malzemeler

Taramasalata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekmek dilimlerini suda bekletin. 
  2. Kabuklarını çıkartıp önce elinizle iyice suyunu sıkın ve havana alın. 
  3. Yıkanmış ve zarı alınmış tarama parçasını ekleyin. (Tarama ve ekmek eşit miktarda olmalı.) 
  4. Azar azar limon suyu ve zeytinyağını eklerken havanda hep aynı yöne doğru çevirerek kıvama getirin. 
  5. Dilerseniz bu işlemi blender’la da yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Tzatziki Soslu Patates
Mantar kokoreç
Teriyaki Soslu İstiridye Mantarı
Yeşil Biber Turşusu
Yoğurtlu Müsli
Tuzlu Granola