- Pancarların kabuklarını fırça ile iyice temizleyip sap kısmını kesin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 3 yemek kaşığı sirke ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen pancarların suyunu salamurada kullanmak için ayırın. Ilıkken kabuklarını soyduğunuz pancarları, ister kalın, yuvarlak dilimler halinde, isterseniz elma dilimi şeklinde doğrayın.
- Kavanoza karabiberleri, iki defne yaprağını ve 4 diş sarımsağı ekleyin. Pancarları boşluk kalmayacak şekilde kavanoza doldurun.
- En üste kalan sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Maydanoz, kereviz sapları ve yapraklarını pancarların üzerini tamamen kapatın.
- Salamura için, pancar turşusunun kendi haşlama suyunu kullanın. Pancar suyu sıcakken, içine sirke ve tuzunu ekleyin, tuz eriyinceye kadar kadar karıştırın.
- Turşunun üzerini kapatacak kadar hazırladığınız su ile doldurun, ağzını sıkıca kapatın.
Alternatif olarak kırmızı lahana turşusunu da deneyebilirsiniz.