Şifa kaynağı olan keçiboynuzu pekmezi, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Kahvaltı sofralarında tüketilen bu besin, 'harnup pekmezi' olarak da bilinir. Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? diye merak edenler için; bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyebiliriz. Bunun dışında akciğer, karaciğer ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde kansızlığa karşı doğal bir koruyucudur. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan keçiboynuzu, enerji verici bir besindir. Genellikle hazır olarak satın alınan keçiboynuzu pekmezini, evde yalnızca 3 malzeme ile hazırlamak oldukça kolay. Peki, keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, keçiboynuzu pekmezi yapımı için mutfağa geçebiliriz.
Alternatif olarak nefis dut pekmezi tarifini de deneyebilirsiniz. Kahvaltı sofralarına çok yakışacak kolay erik reçeli tarifine göz atmayı unutmayın.
Keçiboynuzu Pekmezi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilir?
1 Porsiyon Keçiboynuzu Pekmezi Kaç Kalori?