Karadut Reçeli
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ev Yapımı Dut Reçeli Tarifini 3 basit malzemeyle yapmak oldukça kolaydır kolaydır: Dut, şeker ve limon suyu. Kahvaltıda, keklerde veya kızarmış ekmek üzerine afiyetle tüketebilirsiniz.

Karadut reçelinin püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Karadut Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Karadut Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karaduta yarım kg toz şeker ekleyip, 1 gece dinlendirin. Kalan yarım kg toz şeker ve suyu kaynatın. 
  2. Karışım kıvam alınca karadutu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Limon suyu ilave edip, 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
  Servis Önerisi
  • Reçele narenciye aroması vermek için biraz portakal veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Reçelin içerisine taze fesleğen yaprağı veya nane yaprağı da kullanabilirsiniz
  Püf Noktası
  • Reçeli doldururken üstlerinde yarım santim boşluk bırakmayı unutmayın.
  •  Kavanozların kenarlarını nemli kağıt havluyla temizleyin. Her birini sıkıca kapatın
  •  Kavanozları  büyük bir tencerede kaynar suda sterilize edin.
  • Sıcak kavanozları tencereden çıkarırken mutlaka dikkat edin.

Tarif Kategorileri

Reçel Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da sebzeli güveç
Air Fryer'da kabak sandal
Air Fryer'da erikli milföy tatlısı
Salatalık Sushi