Ev Yapımı Dut Reçeli Tarifini 3 basit malzemeyle yapmak oldukça kolaydır kolaydır: Dut, şeker ve limon suyu. Kahvaltıda, keklerde veya kızarmış ekmek üzerine afiyetle tüketebilirsiniz.
Karaduta yarım kg toz şeker ekleyip, 1 gece dinlendirin. Kalan yarım kg toz şeker ve suyu kaynatın.
Karışım kıvam alınca karadutu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Limon suyu ilave edip, 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
Servis Önerisi
Reçele narenciye aroması vermek için biraz portakal veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Reçelin içerisine taze fesleğen yaprağı veya nane yaprağı da kullanabilirsiniz
Püf Noktası
Reçeli doldururken üstlerinde yarım santim boşluk bırakmayı unutmayın.
Kavanozların kenarlarını nemli kağıt havluyla temizleyin. Her birini sıkıca kapatın
Kavanozları büyük bir tencerede kaynar suda sterilize edin.
Sıcak kavanozları tencereden çıkarırken mutlaka dikkat edin.