Fransız Tost
Selin Hıdır
1289 Tarif       0 Takipçi
Fransız tost
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güne tatlı bir başlangıç yapmaya ne dersiniz?

Fransız Tost Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Fransız Tost

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak bir kasede yumurtaları çırpın. Ardından süt, tarçın ve vanilini ekleyin. Bir tutam tuz ilave edip karıştırın. 
  2. Tam buğday ekmeğinden 4 dilim kesin. Kalp şeklinde bir kurabiye kipi ya da kesici kullanarak her dilimi kalp şeklinde kesin. 
  3. Hazırladığınız yumurta karışımına ekmek dilimlerini batırın. Bir tavada tereyağını eritin ve orta ateşte ısıtın. 
  4. Kalp şeklindeki ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın. 
  5. Her bir tarafı yaklaşık 2-3 dakika kadar kızartmanız yeterli olacaktır. Ekmek dilimlerini kızarttıktan sonra tabağa alın. 
  6. Üzerlerine dilimlenmiş çilekleri yerleştirin ve son olarak akçaağaç şurubu ya da bal ile tatlandırarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Karışık Salça Tarifi
Buğday Patlağı Tarifi
Kahveli Limonata Tarifi
Soğanlı Menemen Tarifi
İstiridye Mantar Sote Tarifi
Hazır Dönerden İskender Tarifi