- İnce bulguru çukur bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin. 10 dakika bekletin. Üzerine kıymayı, galeta ununu, tuzu, kimyonu, kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı ilave edin.
- İyice yoğurun. Karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırın. Ayçiçeği yağını yapışmaz yüzeyli bir tavada kızdırın.
- Köfte hamurlarını bu yağda her iki tarafını çevirerek kızartın. Garnitürü için soğanı soyup halka şeklinde doğrayın. Tuzu ekleyip hafifçe ovun.
- Sumağı, tuzu ve iri doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. Kızaran köfteleri garnitürle birlikte harmanlayıp servis yapın.
Dilerseniz, klasik anne köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.