Air Fryer'da Sebzeli Güveç
Selin Hıdır
192 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sebzeli güveç, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek arayanlar için mükemmel bir tarif! Air fryer ile hem pratik hem de az yağlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu güveçte sebzelerin doğal tatlarını ön plana çıkarabilirsiniz. İşte air fryer'da sebzeli güveç tarifi:

Air Fryer'da Karnıyarık tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Air Fryer'da sebzeli güveç kaç kaloridir?

Bir porsiyon Air Fryer'da sebzeli güveç 400 kaloridir.

Air Fryer'da Sebzeli Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Air Fryer'da Sebzeli Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patlıcan, domates, yeşil biber, kapya biber ve patatesleri büyük küpler halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. 
  2. Kuşbaşı eti bir tencereye alıp pişirmeye başlayın. Etler piştikten sonra derin bir kata, doğradığınız sebzeler ile birlikte karıştırın. 
  3. Ayrı bir kapta domates salçası, biber salçası, karabiber, pul biber, tuz ve sıvı yağı karıştırın. 
  4. Bu sosu et ve sebzelerin üzerine gezdirin ve güveç kabına aktarın. 
  5. Güveç kabını air fryer haznesine yerleştirin ve 180 derecede 10-15 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. 
  6. Pişen güveç yemeğini sıcak olarak servis yapın. 
  7. İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz veya dereotu serperek sunabilirsiniz.
  Servis Önerisi
  • Yanında roka, maydanoz veya nane gibi taze yeşillikler ile servis edebilirsiniz.
  • Güvecin yanında sarımsaklı süzme yoğurt veya sade yoğurt sunarak lezzeti dengeleyebilirsiniz.
  • Yanında hafif bir yeşil salata sunarak, yemeğin yanında farklı bir lezzet sunabilirsiniz.
  • Başlangıç olarak hafif bir çorba (örneğin, sebze çorbası) ile birlikte sunarak, menüyü zenginleştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Mevsim sebzelerini tercih edin. Patates, havuç, kabak, biber gibi sebzeler iyi sonuç verir. Farklı renk ve türde sebzeler kullanmak, yemeğin hem görünümünü hem de besin değerini artırır.
  • Sebzeleri eşit büyüklükte doğrayarak pişme sürelerinin dengeli olmasını sağlayın. Küçük parçalar daha çabuk pişer, büyük parçalar ise daha uzun sürer.
  • Zeytinyağı veya diğer yağları kullanırken aşırıya kaçmamaya dikkat edin. 1-2 yemek kaşığı yeterli olacaktır. Yağın miktarını azaltarak daha sağlıklı bir alternatif elde edebilirsiniz.
  • Air Fryer’ınızı önceden ısıtmak, sebzelerin daha eşit pişmesini sağlar. 5 dakika ön ısıtma yapmanız faydalı olacaktır.
  • Genelde 180-200°C’de 15-20 dakika pişirmek yeterlidir. Yarım süre geçtikten sonra sebzeleri karıştırarak eşit pişmelerini sağlayın.

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Pratik Yemek Tarifleri Davet Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Brezeln mıt obatzda
Taramasalata
Soğanlı patates
Simit yuvası
Air fryer'da mücver
Air Fryer'da kabak sandal