Frambuaz olarak da bilinen ahududu; hem lezzetli, hem de sağlıklı bir meyvedir. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştıran bu meyve, kanın temizlenmesinde de etkilidir. Ayrıca ateş düşürücü bir etkisi olduğu için, ateşli hastalıklarda sık sık tüketilmesi önerilir. Kansızlık tedavisinde de etkili bir rol oynar. Kilo kaybını desteklediği için diyet menülerinde de yer verilir. Ahududulu pay gibi birçok tatlıda kendine yer bulan bu meyveyi, bu kez reçel yapımında kullanıyoruz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, kahvaltıları süsleyecek ahududu reçeli nasıl yapılır birlikte görelim.
Alternatif olarak ev yapımı çilek reçelini de deneyebilirsiniz. Hafifliği ile bilinen meyveli tatlılar sayfamızdan birbirinden lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.
Ahududu Reçeli Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Kase Ahududu Reçeli Kaç Kalori?