Genellikle yemeklerin yanında soğuk bir şekilde servis edilen acılı ezme, en çok Akdeniz Bölgesi'nde tüketilir. Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan sofralarında da yer verilen bu besin, hiper tansiyon ve kalp krizi riskini düşürür. Yapımında acı biber kullanıldığı için iştah açıcı özelliği de mevcuttur. Et ve balık yemeklerinin yanında sunulan acılı ezme, besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Kışlık acılı ezme nasıl yapılır? Hazırsanız, nefis acılı ezme nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.
1 Porsiyon Acılı Ezme Kaç Kaloridir?
Ana yemekleri zenginleştirmek için sunulan salata ve meze tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir şekilde hazırlanan babagannuş tarifine göz atabilirsiniz.
Acılı ezmeyi, hasanpaşa köftesi veya patlıcan kebabının yanında meze olarak servis edebilirsiniz.