Uskumrulu Pilav
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Uskumrulu Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Uskumrulu Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

 Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarinle sade pilav şeklinde pişirin ve dinlenmeye bırakın. 

Uskumruların orta kılçıklarını çıkarıp enine ikiye kesin (fileto haline getirmek). Yıkayıp süzün. Uskumru filetoları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarak galeta ununa bulayın. 2 kaşık margarini tavada eritip uskumruları iki taraflı kızartın. 

Muzları soyup uzunlamasına ikiye kesin. Sivribiberleri ince ince doğrayın. 2 kaşık margarini tavada eritip muzları ve biberleri kızartın. Biberleri yağın içinden alıp pilava ekleyin ve harmanlayın.

Pilavı servis tabağının ortasına alın. Muzları ve uskumruları etrafına dizin. Kuş üzümü, zeytin ve kırmızı biberle süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav