Tulum Peynirli Arpa Şehriye Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tulum Peynirli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Tulum Peynirli Arpa Şehriye Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi ilave edip, şehriyeler kahverengi olana kadar kavurun. Şehriyelerin rengi döndüğünde dilimlenmiş kuru domatesi ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  2. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin. Arpa şehriyeler suyunu çekince, üzerine tulum peynirini ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, çok lezzetli domatesli arpa şehriye pilavı tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Bakliyat Tarifleri Peynirli Tarifler Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı