Sarımsaklı Pilav
Selin Hıdır
664 Tarif       0 Takipçi
Sarımsaklı Pilav
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sarımsaklı Pilav Tarifi; Sarımsağın güçlü aroması ve pilavın yumuşacık dokusuyla hazırlanan sarımsaklı pilav tarifi, sofralarınıza benzersiz bir tat katacak. Hafif kavrulmuş sarımsağın tereyağıyla buluştuğu bu özel pilav, klasik pilav tariflerine lezzet dolu bir alternatif sunuyor. İşte sarımsaklı pilav yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Kıymalı Pilav tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Sarımsaklı Pilav kaç kaloridir?

Bir porsiyon Sarımsaklı Pilav 280 kaloridir.

Sarımsaklı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Sarımsaklı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci nişastasından arındırmak için birkaç kez soğuk suyla yıkayın ve süzün. 15-20 dakika ılık tuzlu suda bekletin, ardından tekrar süzün.
  2. Sarımsakları ince ince doğrayın veya rendeleyin. Tereyağını ve zeytinyağını tencerede eritin, doğranmış sarımsakları ekleyerek 1-2 dakika kısık ateşte kavurun. Sarımsaklar hafifçe renk almalı ancak yanmamalıdır.
  3. Süzülen pirinci tencereye ekleyin ve şeffaflaşana kadar 3-4 dakika kavurun.
  4. Sıcak suyu veya tavuk suyunu tencereye dökün. Tuz ve karabiberi ekleyin, bir kez karıştırın.
  5. Pilavı yüksek ateşte kaynatın, ardından kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
  6. Ocağı kapatın ve pilavın üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu koyup kapağını kapatarak 10-15 dakika dinlendirin.
  7. Pilavı nazikçe karıştırıp havalandırın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sarımsaklı pilav, özellikle ızgara veya fırınlanmış tavuk, biftek, kebap ve kuzu eti gibi protein kaynaklarıyla servis edebilirsiniz.
  • Izgara somon, karides soté veya fırında levrek gibi deniz ürünleriyle de deneyebilirsiniz.
  • Et tüketmeyenler için fırınlanmış sebzeler, sotelenmiş mantar veya közlenmiş biber, patlıcan gibi sebzelerle harika bir eşlikçi olabilir.
  • Sarımsaklı pilavı yanında süzme yoğurt, cacık veya yoğurtlu mezelerle servis ederek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Sunumunuzu daha şık hale getirmek için üzerine kavrulmuş badem, dolmalık fıstık veya kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Daha tane tane bir pilav için baldo pirinç kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, yasemin veya basmati pirinci de hoş bir aroma verir.
  • Pilavın tane tane olması için pirinci birkaç kez nişastası akana kadar yıkayın ve süzün.
  • Sarımsakları kısık ateşte hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Fazla kavrulursa acı bir tat verebilir.
  • Pilavın tam kıvamında olması için piştikten sonra üzerine temiz bir bez koyup kapağını kapatarak en az 10-15 dakika dinlendirin.
  • Pilavınızı sade su yerine tavuk suyu veya et suyu ile yaparsanız daha aromatik ve doyurucu olur.
  • Pirinç miktarına göre 2 su bardağı pirince, 2,5 su bardağı su veya tavuk suyu eklemek en ideal ölçüdür.

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Trüf Mantarlı Risotto
Yumurtalı Sebzeli Pilav
Bademli Enginarlı Pilav
Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi
Demleme Usulü Bulgur Pilavı
Sokak Pilavı Tarifi