Sarımsaklı Etli Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sarımsak ve kuşbaşı etiyle hazırlayabileceğiniz nefis bir pilav tarifine ne dersiniz? Türk mutfağında pilavın yeri bir başkadır. Sebze ve et yemeklerinin yanına çok yakışan pilav; bazen bulgur, bazen pirinç, bazen de firik ile hazırlanır. Yapımında havuç ve sarımsak kullanıldığında ise tadından yenmez. Malzemeler hazırsa, leziz sarımsaklı etli pilav tarifine başlayabiliriz.

Alternatif olarak maklube ve ciğerli iç pilav tarifini deneyebilirsiniz.

Sarımsaklı Etli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Sarımsaklı Etli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. 
  2. Kuşbaşı etleri ve salçaları ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin.
  3. Pirinci, jülyen doğradığınız havucu, tuz ve baharatları ilave edin ve pirinçler şeffaflaşmaya başlayıncaya kadar kavurun.
  4. Sıcak et suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. 
  5. Pilavın üzerini bir kağıt havlu ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Dinlenen pilavı bir servis tabağına alın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Etli Pilav Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Et suyunun yanı sıra pilavın içerisine sebze suyu da ekleyebilirsiniz.
  2. Pilav yapımında mutlaka tereyağı kullanın.
  3. Pirinçlerin rengini korumak için, iki damla limon suyu ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Sarımsaklı Etli Pilav Kaç Kalori?

  1. Sarımsaklı etli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 310 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Bayram Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Tencere Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav