Sade Pirinç Pilavı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Temel besin kaynağı olarak sayılan pirincin ana vatanı Hindistan ve Çin'dir. Genellikle pilav yapımında kullanılan bu besinin; osmancık, baldo, siyah, esmer ve kırık pirinç gibi çeşitleri mevcuttur. Türkiye'de en çok kullanılan türü ise baldo pirincidir. Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitlerle sunulan pirinç, pilavın ana malzemesi olarak bilinir. İran'da 'çilav', İtalya'da 'risotto' gibi isimlerle anılan pilav; sade, sebzeli ve etli olarak sunulabilir. Pirinç pilavı, et, bakliyat ve tavuk gibi birçok yemeğin yanında sunulur. İsteğe göre arpa veya tel şehriye eklenerek farklı versiyonları da hazırlanabilir. Hazırsanız, ana yemeklerin tamamlayıcısı niteliğinde olan tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

1 Porsiyon Sade Pirinç Pilavı Kaç Kaloridir?

Sade Pirinç Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Sade Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Şehriyesiz pirinç pilavını kuru fasulye veya köri soslu tavuk tarifinin yanında servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce pirinçler ayıklanmalı ve suda bekletilmelidir. Bu sayede yumuşamaları sağlanır.
  • Her pirinç cinsinin su çekme oranı birbirine göre farklı olduğu için öncelikle 1 su bardağı pirinç ölçüsüne 1.5 su bardağı su ekleyin. Pirinçlerin hafifçe diri kalması durumunda biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Pilav yapımında mutlaka tereyağı kullanın. Böylece yemeğinizin tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Pirincin rengini kaybetmemesi için, pişirme esnasında içerisine birkaç damla limon sıkın.
  • Haşlama suyunun içerisine, et suyu veya tavuk bulyon koyarak aromasını arttırabilirsiniz.
  • Pilavı hazırlarken tahta kaşık kullanın. Suyu ilave ettikten sonra tencerenin içerisine yayın ve kapağını aralık bir şekilde kapatın.
  • Pişirme işlemi bitene kadar pirinci karıştırmamaya özen gösterin.
  • Baldo pirinç kullanarak tane tane pirinç pilavı hazırlayabilirsiniz.
  • Limon suyu damlatarak pirinçleri parlatabilirsiniz.
  • Pilav piştikten sonra en az 10 dakika demlendirilmelidir.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Öğle Yemeği Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı