Temel besin kaynağı olarak sayılan pirincin ana vatanı Hindistan ve Çin'dir. Genellikle pilav yapımında kullanılan bu besinin; osmancık, baldo, siyah, esmer ve kırık pirinç gibi çeşitleri mevcuttur. Türkiye'de en çok kullanılan türü ise baldo pirincidir. Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitlerle sunulan pirinç, pilavın ana malzemesi olarak bilinir. İran'da 'çilav', İtalya'da 'risotto' gibi isimlerle anılan pilav; sade, sebzeli ve etli olarak sunulabilir. Pirinç pilavı, et, bakliyat ve tavuk gibi birçok yemeğin yanında sunulur. İsteğe göre arpa veya tel şehriye eklenerek farklı versiyonları da hazırlanabilir. Hazırsanız, ana yemeklerin tamamlayıcısı niteliğinde olan tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.
1 Porsiyon Sade Pirinç Pilavı Kaç Kaloridir?
Şehriyesiz pirinç pilavını kuru fasulye veya köri soslu tavuk tarifinin yanında servis edebilirsiniz.