Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Nohutlu Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bol malzemeli pilav tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Nohudu 1 gece önceden suya koyup bekletin. Yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Dövme buğdayı yıkayıp suyunu süzün. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle tencereye alıp haşlayın ve suyunu süzün. Soğanı tereyağında kavurun. Patlıcanları kuşbaşı doğrayıp tavada ayçiçeği yağında kızartın. Soğanlara ilave edin. Bulguru ilave edin ve 5 dakika soteleyin. Biberleri ince doğrayıp ekleyin. Sıcak et suyu, tuz, dövme buğday ve nohudu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine karabiber serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Bu pilavı haşlanmış yeşil mercimekle de hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz, detaylı anlatımıyla yeşil mercimekli bulgur pilavı tarifinden yararlanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav