Kıymalı Şehriye
Selin Hıdır
74 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıymalı şehriye, hem pratik hem de besleyici bir akşam yemeği seçeneğidir. Özellikle yoğun günlerde hızlıca hazırlanabilen bu yemek, lezzetli kıyma ve şehriyenin mükemmel uyumunu sunar. İşte Kıymalı Şehriye tarifi adım adım nasıl hazırlayacağınız:

Kıymalı Şehriye Çorbası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kıymalı Şehriye kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kıymalı Şehriye 320 kaloridir.

Kıymalı Şehriye Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Şehriye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymalı Şehriye tarifi için öncelikle sıvı yağı bir tencerede ısıtın ardından ince doğradığınız oğanı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
  2. Kıymayı ekleyin ve etin suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kıyma iyice piştikten sonra üzerine biberleri ekleyin ve 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.
  3. Küp doğranmış domatesleri ve domates salçasını ekleyin. Karışımı 2-3 dakika daha kavurun.
  4. Şehriyeleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  5. Et suyunu veya suyu, kekik, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.
  6. Karışımı kaynamaya bırakın, ardından kısık ateşte şehriyeler ve kıyma tamamen pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. 
  7. Ocaktan almadan önce incedoğranmış maydanoz veya dereotu serpiştirerek karıştırabilirsiniz.
  8. Kıymalı Şehriye servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yoğurtlu bir yan ürün olan cacık veya soğuk ayran servis edebilirsiniz.
  • Yanında bir kâse yoğurt ve çeşitli turşular ile sunabilirsiniz.
  • Yanında taze ve çıtır bir pide ya da ekmek servisi yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Şehriyenin cinsine bağlı olarak sıvı miktarını kontrol edin. Şehriye fazla sıvı çekebilir, gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Kekik, pul biber ve karabiber, yemeğinize ekstra tat katar.
  • Şehriyenin fazla pişmemesi için dikkatli olun, aksi takdirde çok yumuşak ve yapışkan olabilir.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri