Kıymalı Kuskus Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Kuskus Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Kuskus Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye sıvı yağ ile tereyağını alın, kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın. Soğanları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzu, toz biberi ve salçaları ilave edin. Birkaç kez karıştırıp üzerine doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  2. Derin bir tencereyi su ile doldurun, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip suyu kaynamaya bırakın. Su kaynayınca kuskusları atıp karıştırın. Kuskusları 10 dakika haşlayın. Pişen kuskusları süzün ve kenarda bekleyen tenceredeki kıymalı sosun içine atın. Karıştırıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, et kullanılmadan hazırlanan kuskus pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı