SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Kestaneli Firik Pilavı
Kestaneli Firik Pilavı
Güncelleme tarihi:
11 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Firik Pilavı Tarifi İçin
Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 havuç
5-6 adet çiğ kestane
200 g firik
600 ml su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Yarım demet dereotu
Kestaneli Firik Pilavı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bir tencerede yağları ısıtın. İncecik kıydığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Rendelenmiş havuçları, kabuğunu soyduğunuz ve zar şeklinde doğradığınız haşlanmış kestaneleri ilave edin. 5 dakika boyunca kavurun.
Yıkayıp süzdüğünüz firik bulgurunu ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra sıcak suyu, tuzu ve karabiberi de ilave edin.
Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi iyice kısın. Haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın.
Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, yarım demet kıyılmış dereotunu serpip tencerenin kapağını kapatın. Demlendikten sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Video Tarifler
Bakliyat Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Zerdeçallı basmati pirinç pilavı
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav