SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
Güncelleme tarihi:
29 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hamsili Pilav Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 demet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuş üzümü
dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın.
Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı