Fırında Hamsili Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Hamsili Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Hamsili Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci ve saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ayrı ayrı kaplarda sıcak suya koyun. Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın.
  2. İyice yıkayıp,sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
  3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip ara ara karıştırarak soteleyin.
  4. Çam fıstıklarını ekleyip karıştırmaya devam ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
  5. Pirinci süzüp yıkayın ve tencereye alın. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Kuru nane ve süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyip karıştırın ve sıcak suyu ilave edin.
  6. Yeniden karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısıp, pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
  7. Pilav pişerken fırın kabını yağlayın, mısırununun yarısını serpiştirin. Kabın dibini, derilerialtta kalacak şekilde hamsilerle kaplayın.
  8. Pilavı ocaktan alın ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Bekletmeden kapta bulunan hamsilerin üstüne yayıp, bir kaşık yardımıyla düzeltin.
  9. Kalan hamsileri, derileri üstte kalacak şekilde pilavın üstüne dizerek pilavı kaplayın. Hamsilerin üzerine kalan mısır ununu serpiştirin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında,hamsilerin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkardığınız hamsili pilavı,5-10 dakika oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyerek sıcak servis yapın.

    Omega 3 bakımından zengin olan ve beynin gelişiminde etkili bir rol oynayan Karadeniz usulü hamsili pilav tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri Balık Yemekleri Hamsi Tarifleri Fırın Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kıymalı Şehriye
Patatesli bulgur pilavı
Tavada Barbun ve Midyeli Pilav
Mantarlı şehriye pilavı
Balık ve yumurtalı pilav
Melek Pilavı