Zeytinli Rulo
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anneler gününe bu çok özel pastayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Dilerseniz, kahvaltılık zeytinli poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.

Zeytinli Rulo Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinli Rulo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolata ve tereyağını küçük parçalara ayırarak cam kaseye alın. İçi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine kabı yerleştirerek eriyinceye kadar bekletin.
  2. Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına toz şeker ekleyip iyice çırpın. Un ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Eritilmiş çikolatayı da ilave ederek mikserle karıştırın.
  3. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kabın içerisine alın. Tuz ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
  4. Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek tahta bir spatula çırpmadan karıştırın.
  5. 22 cm x 22 cm lik kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve hamuru içine dökün. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  6. Isıya dayanıklı küçük bir kasenin içine sıcak su doldurup fırının en alt rafına yerleştirin. Kek kalıbını ısınmış fırının orta kısmına yerleştirip 35 dakika kadar pişirin. Tel ızgara üzerinde soğutun.
  7. Kalp şeklinde kalıp ile keki kesin. Şeker hamurunun küçük bir kısmını yeşil gıda boyası ile renklendirin.
  8. Kalanına az miktarda kırmızı gıda boyası ekleyerek pembe hamur elde edin. Pembe hamuru nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile açın.
  9. Keki kestiğiniz kalıp ile hamurdan parçalar kesin. Bıçakla üzerine çizgiler yapın ve keklerin üzerine yerleştirin
  10. Artan pembe hamura bir miktar daha kırmızı boya ekleyip yoğurun ve tekrar merdane ile açın. Yarım cm kalınlığında şeritler kesin.
  11. Her bir parçayı sararak gül şekli verin. Yeşil hamurdan küçük yapraklar yaparak keklerin üzerine üçer tane yaprak ve gül yerleştirin. Şeker inciler ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Zeytinli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti