Yeşillikli Qutab
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kutab, Azerbaycan mutfağının fast foodu olarak bilinir. Azerbaycan mutfağında çeşit-çeşit kutablar var. Yeşillikli, etli, kestaneli, lahanalı, bal kabaklı, peynirli.. Yeşillikli kutab tarifinin içerisinde, ıspanak, kuzu kulağı, yeşil soğan ve dereotu kullanılır. Hazırlanan kutablar, sac tavada pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Malzemeler hazırsa, Nurana'dan yeşillikli qutab tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Yeşillikli Qutab Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Harcı için:

Sunum için:

Yeşillikli Qutab

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle un, yumurta, tuz ve ılık su ile hamur yapılır ve güzelce yoğrulur.
  2. Daha sonra üzeri kapatılarak 20 dakika dinlendirilir.
  3. Bu sürede temizlenip, yıkanmış yeşillikler ince ince doğranır.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler ayrılır ve oklava ile ince yufka açılır. Yeşilliklerden yufkanın yarı hissesine koyulur ve diğer yarısı ile kapatılır.
  5. Ay şekli verilir. Parmak uçlarımızla kutabların kenarlarını bastırmak lazım ki, açılmasın. Yağsız, kaynar tavada her iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
  6. Sofraya servis ederken kutablara tereyağı sürülür. Yoğurtla sunum yapılır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Ispanaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti