Sabah kahvaltısı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri olan pişi, hem sade, hem de reçel, çikolata, bal gibi tatlılarla birlikte tüketilir. Çayın yanına çok yakışan bu lezzet, 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre peynir veya patatesle farklı çeşitleri de sunulur. Bazı yörelerde 'kolaç ve hamur' ismiyle de bilinen pişi, hamurun pofuduk bir şekilde kabarmasıyla hazırlanır. Ancak yağda kızartıldığı için kalori değeri biraz yüksektir. Gelin, yağ çekmeyen, maya kullanılmadan hazırlanan ve pofuduk gibi kabaran bir pişi hazırlayalım. Listedeki malzemeler hazırsa, yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır birlikte görelim.
Farklı yörelere özgü bir şekilde hazırlanan kolay pişi tarifine de mutlaka göz atın. Alternatif olarak nefis kaşık dökmesi tarifini de deneyebilirsiniz.
Kızartmak için:
Yağ Çekmeyen Pişi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Yağ Çekmeyen Pişi Kaç Kalori?