Simit
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mis kokusu ve muhteşem lezzetiyle sabah veya ikindi çayına eşlik eden çıtır çıtır simitleri mutfağınızda, kendi ellerinizle yapmaya ne dersiniz? Üstelik hazırlaması da son derece kolay.

Simit Tarifi İçin

Malzemeler

Simit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir su bardağı ılık suda mayayı eritin. Kabarması için 2-3 saat kadar bekletin. 1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına alın.
  2. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin. Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin. Derin bir kapta kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın.
  4. Susamı geniş bir tabağa yayın. Hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
  5. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti