Semirsek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Semirsek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Kızartmak için

Semirsek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ilık suyu ekleyip karıştırarak yoğurun.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için su veya un ilavesi yapın. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte orta ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip 5 dakika kavurmaya devam edin.
  4. Sıcak su ilave edin ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
  5. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
  6. Bir tarafına pirinçli harçtan yerleştirip yarım ay şeklinde kapatın ve çatalla kenarlarına bastırın. Kızgın yağda kızartın. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hatay Mutfağı Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti