Roti canai, Güneydoğu Asya mutfağında sıklıkla tüketilen bir kahvaltılık ve atıştırmalıktır. Asya'nın çeşitli ülkelerinde tüketilen roti canai, aynı zamanda ''roti prata ve roti cane'' gibi isimlerle de bilinir. ''Yoğrulmuş ekmek'' anlamına gelen bu yemek, aslında Türk mutfağındaki gözleme ile benzerlik gösterir. Genellikle köri, et, yumurta ve peynir gibi malzemelerle yapılsa da, tatlı ve tuzlu çeşitleri mevcuttur.
Roti Canai Hangi Ülkenin Yemeği?
Roti canai, Tayland, Hindistan, Endonezya, Malezya, Singapur, Sumatra gibi ülkelerde tüketilir. Hint kökenli bir yemek olsa da, Güneydoğu Asya ülkelerinin birçoğunda kahvaltılık olarak tüketilir. 19. yüzyılda tanınmaya başlanan yemeğin, Hintliler tarafından Britanya ve Hollanda gibi ülkelere de getirildiği söylenir. Halk arasında ''mamak'' olarak bilinen bu yemek, sokak lezzetleri arasında gösterilir. Malzemeler hazırsa, roti canai tarifi için detaylara geçebiliriz.
Daha fazlası için Hint yemeklerine göz atın.
Bir Porsiyon Roti Canai Kaç Kalori?
Bir porsiyon roti canai 234 kaloridir.
Köri sosu ya da şeker ile servis edilir.