Roti Canai
Hazırlanma Süresi : 2 saat 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Roti canai, Güneydoğu Asya mutfağında sıklıkla tüketilen bir kahvaltılık ve atıştırmalıktır. Asya'nın çeşitli ülkelerinde tüketilen roti canai, aynı zamanda ''roti prata ve roti cane'' gibi isimlerle de bilinir. ''Yoğrulmuş ekmek'' anlamına gelen bu yemek, aslında Türk mutfağındaki gözleme ile benzerlik gösterir. Genellikle köri, et, yumurta ve peynir gibi malzemelerle yapılsa da, tatlı ve tuzlu çeşitleri mevcuttur. 

Roti Canai Hangi Ülkenin Yemeği?

Roti canai, Tayland, Hindistan, Endonezya, Malezya, Singapur, Sumatra gibi ülkelerde tüketilir. Hint kökenli bir yemek olsa da, Güneydoğu Asya ülkelerinin birçoğunda kahvaltılık olarak tüketilir. 19. yüzyılda tanınmaya başlanan yemeğin, Hintliler tarafından Britanya ve Hollanda gibi ülkelere de getirildiği söylenir. Halk arasında ''mamak'' olarak bilinen bu yemek, sokak lezzetleri arasında gösterilir. Malzemeler hazırsa, roti canai tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Hint yemeklerine göz atın.

Bir Porsiyon Roti Canai Kaç Kalori?

Bir porsiyon roti canai 234 kaloridir.

Roti Canai Tarifi İçin

Malzemeler

Roti Canai

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz, şeker ve eritilmiş tereyağını derin bir karıştırma kabına alıp karıştırın.
  2. Yumurta, süt ve suyu ekleyin. Pürüzsüz, elastik bir hamur oluşana kadar karıştırmaya devam edin.
  3. Pürüzsüz, yumuşak, elastik bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 8 ila 10 dakika yoğurun. Hamur biraz yapışkan olmalı fakat ıslak olmamalıdır.
  4. Sekiz eşit parçaya kesin ve pürüzsüz toplar haline getirin.
  5. Her bir bezeyi 1 çay kaşığı sıvı yağ ile oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.
  6. Açtığınız hamurları üst üste koyup tabağın üstüne alın ve üzerini nemli bir bez ile örtüp yaklaşık 3-4 saat dinlendirmeye bırakın.
  7. Bezelerden bir tanesini alıp elinizle düzleştirip kolay açılması için yağlayarak kenarlardan çekin ve olabildiğince ince açın.
  8. Hamurun üstteki kenarını kazıyıp ortasına doğru itin. Aynısını alt uca da yapın ve kırışık ince uzun bir hamur oluşturun.
  9. Hamurun bir ucundan başlayarak daire şeklinde içe doğru yuvarlayın ve diğer ucunu içeriye sokun.
  10. Yuvarlak bir şekil alan hamuru tezgaha alın ve elinizle ortasından bastırarak düzleyin.
  11. Pişirmeden önce 10 dakika bekletin. Bu arada topların geri kalanlarını da aynı şekilde yapın.
  12. Orta ateşte bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  13. Düzleştirilen hamuru tavaya alın ve arkalı önlü pişirin.
  14. Pişirdiğiniz Roti Canai'leri servis tabağına alarak afiyetle tüketebilirsiniz.
  Servis Önerisi

Köri sosu ya da şeker ile servis edilir.

  Püf Noktası
  • Hamuru bir gün önceden yapıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hint Mutfağı Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Baida Roti
Coca de recapte
Domatesli pay
Patatesli bazlama
Ege usulü otlu gözleme
Mayalı Pişi