Peynirli Ağzı Açık
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pervin İnan’dan keyifli bir çay saati için nefis bir önerimiz var. Afyon mutfağıyla özdeşleşen ağzı açık, yöreden yöreye göre farklı şekillerde hazırlanır. Şanlıurfa yöresinde de büyük bir rağbet gören ağzı açık, genellikle kıymalı versiyonuyla sunulur. Ancak bu kez beyaz peynir, lor peyniri ve maydanoz ile hazırlanan peynirli ağzı açık tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Peynirli Ağzı Açık Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Peynirli Ağzı Açık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için yoğurt, süt, sıvıyağ, kabartma tozu, tereyağı, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın. Unu, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ekleyin.
  2. Peynirli iç harcın malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
  3. Hamurdan küçük parçalar alın ve elinizle açtıktan sonra ortasına bir miktar iç harçtan koyun.
  4. Ortası açık kalacak şekilde hamurun kenarlarını hafiften kaldırarak yıldız şeklinde birleştirin. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisine alın.
  5. Böreklerin kenarlarına yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımından sürün ve üzerine çörek otu serpin
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri ve altı kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti