Mayalı Galeta
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Galetanın gevrek dokusu, lezzetli tadı ile her öğün yemeğinize eşlik edecek bir atıştırmalık. İster çorba yanında, ister sade, isterseniz de salata ile beraber yiyebilirsiniz. Yapımı da oldukça pratik olan mayalı galeta için tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif tarifler için biber aromalı galeta ve klasik galeta tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Mayalı Galeta Tarifi İçin

Malzemeler

Mayalı Galeta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Galeta yapımı için un, şeker ve tuz eklenerek harmanlanır. 
  2. Sıvıyağ eklenir ve yoğurulur. 
  3. Maya su içerisinde açılır ve hamura eklenerek homojen bir kıvama getirilir. 
  4. Galeta şekilleri verdikten sonra tepsiye dizilir. Üzeri kapatılarak 30 dakika mayalandırılır. 
  5. 30 dakika ardından üzerine susam ya da çörekotu döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dakika kontrollü pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti