Külünçe
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şanlıurfa mutfağıyla özdeşleşen külünçe, özellikle bayram ziyaretlerinde ikram edilir. Baharatlarla zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Urfa usulü külünçe tarifine geçebiliriz.

Külünçe Tarifi İçin

Malzemeler

Külünçe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayın. Yaş mayayı ılık suda eritin.
  2. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, ayçiçeği yağı, maya ve tuzu ilave edin. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında 6 cm çapında yuvarlak hamurlar hazırlayın.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti