SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Ispanaklı Makarna Hamuru
Ispanaklı Makarna Hamuru
Güncelleme tarihi:
24 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Makarna Hamuru Tarifi İçin
Malzemeler
420 g sert durum buğdayı unu
80 g ince irmik (Semolina)
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
120 g ıspanak püresi (Blanşe edip blender’dan geçirilmiş)
1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı Makarna Hamuru
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Az malzeme ile pratik bir makarna hazırlayın.
Unu derin bir kaba alın. İnce irmiği ekleyip harmanlayın. Ortasını açıp yumurtaları kırın.
Tuz ve ıspanak püresini ilave edip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Hamuru 2 eşit bezeye ayırıp unlanmış zeminde ince açın. Açtığınız hamurun üzerini hafif unlayarak 3 parmak kalınlığında katlayıp istediğiniz incelikte kesin. Kesilen ruloları açıp uzatın.
Hazırladığınız ıspanaklı makarna ile nefis
pesto soslu yeşil spagetti
lezzetini yakalayın.
Tarif Kategorileri
Makarna Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Ispanaklı Tarifler
Vejetaryen Yemekleri
Diyet Yemekleri
Sebze Tarifleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti