Gözleme
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı ve çay saatlerinin gözdesi olan gözlemeyi günün her saatinde tüketebilirsiniz, hazır yufka yerine el açması lezzetlli bir gözlemeye kim hayır diyebilir ki? hazırladığınız el açması hamurunuzun içerisini dilediğiniz malzemler ile pişirmek sizin elinizde, gelelim gözlemenin yapımına;

1 porsiyon el açması gözleme kaç kalori?

1 porsiyon el açması gerçek gözleme 282 kaloridir.

Oldukça lezzetli olan tahinli gözleme tarifine de göz atabilirsiniz

Gözleme Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için;

Gözleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kabın içerisine un ilave edip ortasını çukur yapıp içerisine sıvı yağ, tuz ve ılık su ekleyin.
  2. Hamuru elinizle yoğurmaya başlayın.
  3. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru eşit miktarlarda bezelere ayırıp üzerini temiz bir bez ile örtüp 10 dakika dinlendirmeye bırakın.
  4. Unlanmış tezgahta bezeleri teker teker oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde ince bir şekilde açın.
  5. Bir kasede lor, kaşar peyniri ve maydanozu harmanlayın.
  6. Hamurun ortasına peynirli harcı yayın hamurun fazla kısmını bıçak ile kesin.
  7. hamuru dört bir yandan katlayarak birleşim yerleinden açılmaması için yağlayın.
  8. Az yağlanmış sıcak tavaya gözlemeyi koyun ve arkalı önlü pişirmeye başlayın.
  9. Tüm gözlemelere aynı işlemi uygulayın ve servise hazır hale getirebilirsiniz, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Naneli ayran ya da sıcak bir çay ile eşlik edebilirsiniz.

  Püf Noktası

Gözlemeleri yapışmaz teflon tavada pişirlmelisiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Çocuk Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Air fryer'da pişi
Baida Roti
Coca de recapte
Domatesli pay
Patatesli bazlama
Ege usulü otlu gözleme