Fit Kandil Simidi (Glütensiz)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@fitmuhendisce
214 bin takipçi
Canan Hastürk

Fit Kandil Simidi (Glütensiz) Tarifi İçin

Malzemeler

Fit Kandil Simidi (Glütensiz)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurta beyazını ayırın, sarısını bir kap içine alın, üstüne sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Sıvı malzemenin üstüne kuru malzemeleri ekleyerek hamuru yoğurun. Kesinlikle yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.

  1. Hamurdan parçalar koparın, simit şeklini verin. Önce yumurta akına, sonra susam veya çörek otuna batırın. 160 derece fırında pişirin. 


Öneri
Hamura esnekliğini veren glütendir ve glütensiz unların içinde olmadığı için şekil verebilmek için kıvam önemlidir. O yüzden glütensiz unlarda tecrübeli olmayanlara yol göstermek adına “yumuşak hamur” diye altını çizerek belirtiyorum.

Dikkat!
Un çeşidine göre miktarı değişir. Karabuğday unu ve kinoa unu aynı miktarda kullanılırken, yulaf unu kullanırsanız ölçü 5 çay bardağıdır.

Kandil simidi tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Glutensiz Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti