Ege Usulü Otlu Gözleme
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ege'nin taze yeşillikleriyle buluşan enfes bir lezzet: Ege usulü otlu gözleme! Besleyici otlarla zenginleştirilmiş, nefis gözleme hamuruyla sofralarınıza lezzet katıyor. Şimdi Ege'nin doğal lezzetlerini keşfedin ve sağlıklı ve doyurucu bir atıştırmalık olan Ege usulü otlu gözleme tarifi için hemen deneyin.

Ispanaklı Gül Böreği tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Ege usulü otlu gözleme kaç kaloridir?

Bir porsiyon Ege usulü otlu gözleme 600 kaloridir.

Ege Usulü Otlu Gözleme Tarifi İçin

Malzemeler

Ege Usulü Otlu Gözleme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yeşillikleri temizleyip yıkayın, ardından sirkeli suda bekletin ve bol suyla durulayın.
  2. Suyu süzdükten sonra mümkünse sebze kurutucusu ile iyice kurulayın.
  3. Daha sonra bütün yeşillikleri ince ince doğrayın.
  4. Lor peyniri, zeytinyağı ve tuz ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Bir adet yufkayı tezgaha serelim ve üzerine fırça ile hafifçe sıvı yağ sürelim. Ardından orta kısmına hazırladığınız iç harçtan bir miktar yayın.
  6. Yufkanın size bakan kenarını peynirli harcın üzerine katlayın ve tekrar fırça ile yağlayın.
  7. Karşı tarafını da iç harç üzerine doğru katlayarak yağlayın.
  8. Oluşan dikdörtgen şeklinin bir tarafını ortaya doğru katlayın ve diğer tarafı altına doğru çevirerek kapatıp dikdörtgen formunu almasını sağlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  9. Hazırladığınız gözlemeleri kızartmak için tavayı fırça ile yağlayın. Sıvı yağ ısındıktan sonra gözlemeyi tavaya alın ve orta ateşte kontrollü bir şekilde her iki tarafını da kızarıncaya kadar pişirin.
  10. Yaklaşık olarak 2-3 dakika sonra gözlemenin kızaran kısmını çevirip diğer yüzeyini de yağlayarak pişirmeye devam edin. Diğer yufkaları da aynı şekilde kızartın.
  11. Ege usulü otlu gözlemeler servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Bir kase yoğurt ve mevsim salatasıyla servis edebilirsiniz.
  • Acılı veya sarımsaklı bir sos hazırlayarak gözlemelerin yanında sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kullanacağınız yeşilliklerin temizlenmesi çok önemlidir. Sirke içinde bekletmek ve sonra bol suyla yıkamak, yeşilliklerin temizlenmesinde etkili bir yöntemdir.
  • İç harç gözlemenin ortasına eşit ve yeterli miktarda eklenmelidir.
  • Gözlemeleri pişirirken orta ateşte, yavaş yavaş ve dikkatlice pişirmek gerekir.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti