Çubuk Simit
Selin Hıdır
645 Tarif       0 Takipçi
Çubuk Simit
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çubuk Simit Tarifi: Geleneksel simit lezzetini daha zarif ve atıştırmalık bir formda sunan çubuk simitler, çıtır kaplaması ve yumuşacık iç dokusuyla çay saatlerinin yıldızı olmaya aday! Pekmez ve kavrulmuş susamla taçlanan bu incecik simit çubukları, pastane lezzetini aratmayacak kadar lezzetli. İşte Çubuk Simit yapılışı, tarifi ve malzemeleri: 

Milföyden Simit tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Çubuk Simit kaç kaloridir?

Bir porsiyon Çubuk Simit 120 kaloridir.

Çubuk Simit Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Üzeri için:

Çubuk Simit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ, şeker ve mayayı alıp karıştırın.
  2. Tuz ve azar azar unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda yaklaşık 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın.
  5. Her parçayı tezgâh üzerinde avuçlarınızla rulo şeklinde uzatarak ince çubuklar haline getirin.
  6. Bir kasede pekmez ve suyu karıştırın.
  7. Şekil verdiğiniz çubukları önce pekmezli suya, sonra susama bulayın.
  8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 18-20 dakika) pişirin.
  10. Fırından çıkan çubuk simitleri ılındıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
  Servis Önerisi
  • Sıcak demli çayın yanında sade olarak sunabilir ya da yanında minik peynir tabakları (beyaz peynir, eski kaşar, tulum) ile şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.
  • Zeytin, domates, salatalık, yumurta ve çeşitli peynirlerle birlikte zengin bir kahvaltı tabağının parçası olarak sunabilirsiniz.
  • Çubuk simitleri minik kavanozlarda ya da kâğıt kese kağıtlarında servis ederek nostaljik ve şık bir sunum yakalayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamurun güzel kabarması için en az 45 dakika mayalanmaya özen göster. Ilık ortamda üzerini streç filmle örtersen daha iyi sonuç alırsın.
  • Susamları önceden hafifçe kavurmak, hem daha lezzetli hem de daha aromatik bir sonuç verir.
  • Pekmez ve suyu eşit oranda karıştırın. Bu karışım çubuk simitlerin güzelce kızarmasını ve parlak görünmesini sağlar.
  • Soğuk fırında pişirmek kabuk oluşumunu geciktirir. 200°C’ye önceden ısıtılmış fırında pişirmen çok önemli.
  • Simit çubuklarının eşit kalınlıkta ve ince olması hem daha çıtır bir doku sağlar hem de daha estetik görünür.
  • Simitlerin rengi altın kahverengiye döndüğünde fırından alın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Nezik Tarifi
Kolaç
Haşhaşlı Açma
Tereyağlı Simit
Tuzlu Profiterol
Uștipci Tarifi